Aanbod voor een Open Gesprek over het Midden Oosten

(zonder elkaar uitsluitende standpunten en respectvol naar elkaar)

Wilt u kennismaken met Janice, Daniel, Avi of Dina uit Israël?

En wilt u kennismaken met Tuqan, Abed, of Toine uit de West Bank
Maar vanwege oorlog in Gaza wilt u misschien meer weten over Firas, Akkram of Ali uit Gaza?

Wij willen graag onze ervaringen en betrokkenheid delen met mensen in verschillende kerken.
Wij hebben een persoonlijke relatie met de bovengenoemde mensen die wij in Gaza, de West Bank en Israël hebben ontmoet. Wij zijn geschokt en verscheurd door de wreedheid van de oorlog. We willen heel graag delen wat we hebben meegemaakt met Palestijnen in Gaza, de West Bank (Bethlehem en Ramallah) en Israël (Jeruzalem, Tel Aviv en Haifa).

Sinds 2005 zijn we vrijwel ieder jaar één of twee keer zowel in Israël als in Palestina geweest. We hebben familieleden in Israël. We hebben ook verschillende vrienden in Israël. We hebben meer dan twintig cursussen gegeven in Ramallah, Bethlehem en Gaza. Dit zijn cursussen gericht op persoonlijke groei. We hebben warme vriendenrelaties ontwikkeld met mensen aan beide kanten van de muren die Israël en Palestina scheiden.
We kunnen onze ervaringen delen met behulp van foto’s van onze vrienden aan beide zijden. We zijn zelf aangesloten bij de Quakers in Nederland en hebben goede contacten met het hulpwerk dat de Amerikaanse Quakers doen in Gaza. We kunnen ook kaarten laten zien van de situatie ter plekke met als bron de Verenigde Naties of the Washington Post. We willen graag onze betrokkenheid en gevoelens delen met andere mensen.

Onze vraag is of uw kerk op korte termijn een bijeenkomst zou willen organiseren?

We willen graag met kleinere groepen onze ervaringen delen zodat er een goed gesprek mogelijk is.
Als leden van het Vredesplatform Zwolle hopen we op deze manier mogelijkheid te geven om verslagenheid, verwarring, verdriet en machteloze gevoelens met elkaar te delen. En we hopen daarmee een bijdrage te geven aan het bewaren van de vrede in Nederland over dit conflict.

Aart Hoogkarspel, Raymond Nagelmaeker, Sytse en Marlies Tjallingii
Via dit-mailadres kunt u contact opnemen voor informatie en nadere afspraken:sytsetjallingii@ziggo.nl

Aanbod voor een Open Gesprek over het Midden Oosten